Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan de Ziua Mondială a Bicicletei: ”Ca primar, trebuie să faci ceva concret pentru bicicliști, nu doar să te plimbi cu bicicleta”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, aduce noi acuzații primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. ”Cât am fost primar general, am făcut demersuri concrete pentru a avea și în București o rețea de piste pentru bicicliști, așa cum vedem în alte capitale europene”, spune aceasta.

”Am obținut 10 milioane de euro, de la Ministerul Mediului, pentru amenajarea a peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ și pentru reducerea poluării. Am preluat proiectele de la zero, cu specialiștii din primărie am realizat documentațiile și ne-am apucat de treabă”, spune Firea.

Ea arată că în 2020, când a terminat mandatul, erau finalizate traseele Piața Victoriei – Pipera, Piața Națiunilor Unite – Grozăvești, Bd. Regina Elisabeta – Piața Eroilor și ultima bucată din pista de pe Calea Victoriei.

”Știe toată lumea că de un an și jumătate nu mișcă nimic în București”

”Lucrările urmau să înceapă la traseul Națiunile Unite – Piața Alba Iulia – Bd. Basarabia, iar pentru cea mai lungă pistă, de la Piața Victoriei la Mihai Bravu, era emisă și autorizația de construire.

Evident că s-a căutat mereu nodul din papură: că pistele sunt pe trotuar și nu pe carosabil, că pistele trec prin terasele amenajate ilegal pe trotuare și sunt un pericol, că sunt colorate în roșu și nu în verde etc. Nici nu a contat pentru „propagandă” că proiectele aveau cel mai important aviz, al Poliției Rutiere, pe lângă toate celelalte documente. De continuarea lucrărilor, e inutil să mai vorbesc!”, spune Firea.

”Știe toată lumea că de un an și jumătate nu mișcă nimic în București. Practic, Bucurestiul nu are primar! A trecut o lună de când Nicușor Dan a anunțat continuarea traseelor moștenite, dar lucrările nu au început! Am mai făcut un lucru în mandatul de primar general de care nu-mi pare rău: am ajutat bucureștenii să-și cumpere biciclete. Prin votul consilierilor general, au fost acordate 30.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru biciclete noi”, mai scrie fostul primar pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati