Gabriela Firea: Consilierii locali de la Sectorul 1 ai PSD, demersuri pentru abrogarea hotărârii care taie finanţarea pentru cele 4 spitale

0

Prim-vicepreședintele PSD, Gabiela Firea, a declarat vineri că proiectul propus de primarul Sectorului 1, prin care patru spitale ar trece în administrarea Primăriei Capitalei și ar rămâne astfel fără finanțare, este „ilegal și abuziv”, iar consilierii locali ai PSD convoacă o ședință pentru luni și propun abrogarea hotărârii de Consiliu.

Senatoarea PSD a mai afirmat că decizia susţinută de Clotilde Armand este ilegală, abuzivă şi aberantă.

Gabriela Firea a spus că a fost elaborat deja proiectul de hotărâre care abrogă „hotărârea toxică” inițiată de Clotilde Armand și ședința convocată de consilierii PSD de la Sectorul 1 urmează să aibă loc luni, de la ora 12.00.

Ea a adăugat că în acest moment este „un ping-pong” între primarul Sectorului 1 şi primarul general în legătură cu cine ar trebui să se ocupe de aceste patru spitale.

Cele patru spitale în discuție sunt: Floreasca, Grigore Alexandrescu, de Oftalmologie şi spitalul de Arşi.

”Ne aflăm la un protest pentru tăierea finanțării a patru mari spitale din România de către consilierii locali ai Sectorului 1 și a primarului Clotilde Armand. În contextul pandemiei România nu își poate permite să taie finanțarea niciunui spital.

Nu dorim să rămânem doar la stadiul de protest, de indignare, ci vrem să venim cu acțiuni concrete”, a declarat Gabriela Firea în cadrul unei conferințe de presă.

În acest sens, consilierii locali PSD de la sectorul 1 au depus două documete:

  1. Convocarea unei şedinţe pentru luni la ora 12.00, de către o treime de consilieri
  2. Proiect de hotărâre prin care soliticăm abrogarea hotărârii care taie finanțarea spitalelor

”Am văzut că sunt consilieri locali ai partidelor de dreapta care au afirmat că regretă această hotărâre și votul dat. Dacă vor să le arate cetățenilor că au bună credință și nu au știut ce au votat, adică proiectul propus și susținut de doamna primar Clotilde Armand, au posibilitatea în cadrul ședinței de luni să își demonstreze profesionalismul și responsabilitatea față de cetățeni și să voteze proiectul de abrogare a proiectului mostruos care taie finanțarea spitalelor”, a mai spus fostul edil al Capitalei.

Gabriela Firea a precizat că PSD îi solicită și prefectului Capitalei să intervină și să suspende hotărârea Consiliului local al Sectorului 1.

”Nu ne oprim aici, pentru că oamenii au nevoie să simtă că cineva se zbate pentru ei, așa că depunem acțiune și către instituția prefectului Capitalei, care poate suspenda această acțiune. Venim cu solicitarea de suspendare a acestei hotărâri”, a explicat Firea.

De asemenea, Gabriela Firea anunță și o plângere prealabilă și acțiune în contencios administrativ la Tribunalul București.

„Mergem cu acţiunea în contencios administrativ la Tribunalul Bucureşti pentru că oamenii trebuie să se simtă apăraţi. În acest moment asistăm la un ping-pong între primarul Sectorului 1 şi primarul general care afirmă că cine nu are timp, chef să administreze aceste lucruri, să facă bine să caute finanţare sau dacă se transferă la Primărie, atunci să asigure şi bani. Păi chiar asta e problema că doamna Armand nu a mai vrut să finanţate, a renunţat la o parte din buget de circa 10-15% privind cheluielile care s-au realizat pentru aceste 4 spitale, cheltuieli de întreţinere, de pază, investiţii reparaţii, consolidarea unor săli de operaţii şi aparatură performantă. Cele 19 spitale administrate de PMB au beneficiat de asemenea investiţii în anii anteriori, inclusiv investiţii majore în cei 4 ani în care am fost primar”, a conchis Gabriela Firea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version