Gabriela Firea, despre liberalizarea prețurilor la energie: PNL-USR sunt alături de marile corporații

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea analizează consecinţele scumpirii energiei electrice pentru consumatori și remarcă faptul că ”nebunia facturilor la energie arată diferența uriașă de viziune dintre noi și actuala guvernare “de dreapta” austerā”.

Astfel, fostul edil al Capitalei acuză noua guvernare că este ”alături de marile corporații”.
”PNL a pus carul înaintea boilor! Degeaba încearcă să abată atenția și să creeze aparența că îi pasă de oameni, cu angajamente de genul că legea consumatorului vulnerabil va fi adoptată în cel mai scurt timp”, a scris senatorul PSD pe pagina de Facebook.
Iată postarea integrală a Gabrielei Firea:
”Sārācirea românilor este consecință directă a actualei guvernări fārā empatie fatā de cetățeni. Cinismul e la putere! Scumpirea energiei a determinat mereu creșterea prețurilor la majoritatea produselor și serviciilor. Va fi un fenomen imposibil de controlat. Piața se reglează singurā.
Nebunia facturilor la energie arată diferența uriașă de viziune dintre noi și actuala guvernare “de dreapta” austerā. În timp ce guvernārile social-democrate au fost mereu alături de oameni, PNL-USR sunt alături de marile corporații. În timp ce PSD a amânat liberalizarea prețurilor la energie pentru a se crea un sistem de protejare a consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au dat voie companiilor din energie să crească prețurile înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil.
În timp ce PSD introdusese o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, pentru a avea resurse pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au anulat taxa doar pentru a îngrășa profitul marilor corporațîi.
PSD va susține întotdeauna mediul de afaceri astfel încât firmele să poată genera prosperitate pentru oameni.
Este însă profund greșit să iei măsuri care doar cresc profitul companiilor, în detrimentul oamenilor.
Foarte grav este însă că nici acum, în ianuarie 2021, încă nu a fost definit consumatorul vulnerabil.
Aproximativ 4,5 milioane de români se încadrează în această categorie, respectiv consumă până-n 55 de KW/lună.
PNL a pus carul înaintea boilor!
Degeaba încearcă să abată atenția și să creeze aparența că îi pasă de oameni, cu angajamente de genul că legea consumatorului vulnerabil va fi adoptată în cel mai scurt timp”, arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati