Gabriela Firea, despre semnarea contractului de reabilitare a conductei de termoficare din București: Voi face plângere penală împotriva premierului și a ministrului Fondurilor Europene

Gabriela Firea a declarat, marți seară, la Antena3, că va face plângere penală împotriva premierului României și a ministrului Fondurilor Europene, pentru că ar fi amânat semnarea contractului de finanțare din bani europeni a conductei de termoficare din București:

„Voi face plângere împotriva premierului și împotriva ministrului Fondurilor Europene, care astăzi au semnat un contract de finanțare împreună cu noul primar, al dreptei unite, pentru finanțarea reabilitării conductei de termoficare, un contract care era gata acum un an de zile, la care am lucrat împreună cu echipa mea de la primărie patru ani de zile, noi am realizat strategia energetică a capitalei, de asemenea studiul de fezabilitate și am îndeplinit toate condiționalitățile solicitate de la Bruxelles. E vorba de 330 de milioane de euro”, a declarat Gabriela Firea, candidat PSD pentru Senatul României, scrie G4Media.

„De când a venit acest guvern ni s-a spus că nu putem să semnăm, de aproape un an de zile, pentru că nu avem toate acordurile în scris ale proprietarilor sub ale căror terenuri tranzitează rețeaua de termoficare. Aveam în jur de 30% din acele acorduri. Nici în această clipă nu există acele acorduri, dar ce să vezi, fix în campanie electorală, ca domnul Orban cu ministrul fondurilor și cu noul primar să se împăuneze în fața populației, și în fața bucureștenilor, au confiscat întreaga muncă a echipei mele, dar ăsta este un furt”, a mai transmis Firea.

Reamintim că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au semnat marți în prezenţa premierului Ludovic Orban un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea a 210 kilometri din reţeaua principală de termoficare. Contractul are valoarea totală de 1,6 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde lei sunt fonduri europene, restul fiind confinanțare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati