Gabriela Firea: După alegeri PSD exclude negocieri cu PNL pentru o nouă majoritate

PSD va exclude, după alegerile parlamentare, negocieri cu PNL pentru o nouă majoritate, a declarat duminicâ prim-vicepreşedintele formaţiunii, Gabriela Firea.

„Vă spun că nu vom negocia cu PNL, pentru că PNL din păcate a adus atât la nivel de prim-ministru, miniștri, secretari de stat ș.a.m.d. oameni incompetenți, corupți, slugarnici. Singura calitate a fost aceea de a fi obedienți față de partid, în rest niciun fel de responsabilitate profesională. Nu avem cum să negociem cu PNL, ar însemna o trădare a votului românilor, ar însemna că au votat PSD ca să scape de PNL la guvernare, iar pe ușa din dos ne-am aliat tot cu PNL pentru guvernare. Exclus așa ceva! Vom vedea ce formațiuni politice au îndeplinit acel prag legal și vom sta la masă cu fiecare în parte.”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Întrebată dacă cu USR exlude o astfel de discuţie, şi dacă vede posibil un guvern PSD-USR, Gabriela Firea a spus: „V-am spus cu cine sigur nu vom intra într-un dialog. (…) Nu aș vrea să anticipez eu acest lucru, ar fi nevoie de o decizie la nivelul CPN. Eu am spus că singurul partid cu care excludem să avem vreo negociere este PNL. Se va lua decizia la nivelul potrivit în ce privește dialogul cu celelalte formațiuni politice care vor accede în Parlament. Normal, ne-am dori să purtăm discuții în special cu partidele care au fost mai apropiate de doctrina noastră, de familia noastră politică, de programele noastre și cu care am mai avut colaborări, chiar dacă în ultima perioadă acestea nu au mai fost atât de intense, dar ne putem reaminti să colaborăm în interesul cetățenilor și să lăsăm anumite tensiuni personale, anumite momente neplăcute, să ștergem cu buretele ce a fost rău și să ne amintim lucrurile bune pe care le-am făcut împreună”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati