Gabriela Firea: Formula cu incidența la 14 zile și la mia de locuitori nu arată realitatea

În cadrul unei postări pe pagina de Facebook, senatorul PSD Gabriela Firea atrage atenția că formula cu incidența la 14 zile și la mia de locuitori, așa cum se calculează în România, ”nu arată realitatea”.

Gabriela Firea spune că a făcut calculul ratei de incidență în ultimele 4 zile și a observat ”că se întâmplă ceva fabulos în București: în vreme ce numărul cazurilor noi de Covid scade zilnic, incidența, în schimb, crește!”

Astfel, fostul edil al Capitalei se întrebă cine și cu ce scop măsluiește rata de incidență.

”Asta arată că formula cu incidența la 14 zile, nu la 3, cum e în Europa și la mia de locuitori, nu la suta de mii, cum e în Vest, nu ne arată realitatea!”, atrage atenția senatorul PSD.

”Am fācut un calcul. Ca senator dar si ca simplu cetatean. Pardon, terorist! Cum ne “alintā” premierul. În timp ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, o acuză pe Violeta Alexandru, dar și pe PNL că au măsluit datele privind Covid, în București se întâmplă ceva fabulos: în vreme ce numărul cazurilor noi de Covid scade zilnic, incidența, în schimb, crește!

Asta arată că formula cu incidența la 14 zile, nu la 3, cum e în Europa și la mia de locuitori, nu la suta de mii, cum e în Vest, nu ne arată realitatea!

Astfel:

București, 21 martie 2021: 1755 cazuri noi, incidența 5,33 la mie.
București, 22 martie 2021: 1446 cazuri noi, incidența 5,67 la mie.
București, 23 martie 2021: 695 cazuri, incidența 6,22 la mie.
București, azi 24 martie 2021: 1.092 cazuri, incidența 6,37 la mie.

Așadar, cine și cu ce interes măsluiește rata de incidență, în timp ce numărul de cazuri noi este în scădere, că la Guvernare sunt PNL și USR+, nu PSD, domnilor din Coaliție!?”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati