Gabriela Firea îi dă replica lui Florin Cîţu: Nu pot să spun decât că e de râs

Primarul încă în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a ieşit cu o replică rapidă după ce ministrul de Finanţe a acuzat nereguli financiare grave la PMB. Edilul susţine că afirmaţiile lui Florin Cîţu sunt „de râs” şi că toţi banii primiţi de la Guvern pentru subvenţia de termoficare s-au dus către populaţie.

„Referitor la afirmaţiile de azi ale domnului ministru Cîţu nu pot să spun decât că e de râs, realmente este de râs. Nu a găsit absolut nimic, a început un control politic în decembrie anul trecut, au plecat inspectorii la Ministerul de Finanţe aşa cum au venit şi s-au reîntors spunând că dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă.

Prin urmare, s-au închis într-un birou, au cerut documente de la Direcţia noastră economică şi au scris a declarat Gabriela Firea, scrie spotmedia.ro.

Vezi și: Cîţu despre controlul la Primăria Capitalei: Încasările în septembrie sunt 99%. Banii au existat, dar nu au ajuns unde trebuie

Referitor la acuzațiile lui Cîțu despre banii pentru termoficare, Gabriela Firea a declarat că ”plata subvenţiei şi toţi aceşti bani s-au dus pentru populaţie, nu în altă direcţie”.

Te poate interesa și: Administratorul Elcen: Sistemul de încălzire al Bucureştiului, în colaps

”A doua acuză se referă la faptul că pe timpul Guvernului PSD PMB a fost sprijinită cu 500 milioane lei pentru termoficare (…) Guvernele au înţeles în fiecare an să sprijine pe perioada iernii Primăria Capitalei, deci pe cetăţeni (…). Aceşti bani au fost folosiți numai pentru termoficare, plata subvenţiei şi toţi aceşti bani s-au dus pentru populaţie, nu în altă direcţie. Bineînţeles că ei au spus suma integrală trebuia vărsată în contul Escrow şi nu folosită şi pentru subvenţie, deci pentru populaţie, ceea ce nu scria în documentul pe care noi l-am primit de la Guvern”, a subliniat Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati