Gabriela Firea pregătește Bucureștiul pentru iarnă. 326 de utilaje, pregătite să intervină în această noapte

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, precizează că 326 de utilaje și 839 operatori de deszăpezire sunt pregătiți să intervină dacă vremea o va impune, având învedere prognoza meteorologilor pentru București care anunță răcirea vremii și precipitații sub formă de ploaie apoi ninsori.

“În caz de ninsoare abundentă, echipele de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale și instituții publice, pe pante, rampe și poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraș”, a explicat edilul Capitalei.

fireaDe asemenea, Gabriela Firea spune că Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgențe sociale, tel. scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului București.

În plus, Primăria Municipiului București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceștia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor /precipitațiilor.

“STB va scoate în traseu toate vehiculele programate pentru luni și este pregătită să intervină cu personal și utilaje pentru deszăpezirea cailor de rulare a tranvaielor, buna funcționare a macazelor și pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai.

STB SA dispune de stocuri suficiente de material antiderapant și alte substanțe necesare pentru deszăpezire (sare, clorură de calciu etc), are 170 de vehicule de intervenție, precum și de suficient personal pentru îndepărtarea zăpezii de pe peroane”, mai precizează primarul general al Bucureștiului.

Totodată, societatea bucureșteană de transport continuă acțiunile de igienizare și de dezinfectare a vehiculelor, cu două treceri pe zi, pentru protejarea călătorilor.

În cazul unor căderi de zăpadă, așa cum a fost prognozat, STB SA recomandă bucureștenilor utilizarea transportului public de suprafață, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să își desfășoare activitatea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati