Gabriela Firea: Proiecte pentru sănătatea bucureștenilor, UNICE în România

Gabriela Firea, primarul în funcție al Capitalei, a publicat un mesaj despre proiectele unice în România pe care le-a realizat la Primăria Capitalei, în colaborare cu ASSMB.

„Proiecte pentru sănătatea bucureștenilor, UNICE IN ROMANIA! Primăria Capitalei a lansat în mandatul meu, prin ASSMB, o serie de proiecte de sănătate pentru bucuresteni – toate bazate pe nevoi medicale reale – care s-au bucurat de un succes incontestabil.

Pentru pacientii oncologici, împreună cu specialiștii din domeniul sănătății și cu ajutorul colegilor de la ASSMB, am conceput proiecte extrem de necesare .

Aceste teste sunt decontate in alte tari din Europa si SUA, pentru a asigura un tratament tintit si astfel sa creasca sansele de vindecare pt pacientii oncologici. Am dorit ca si pacientii bucuresteni sa poata beneficia de aceste teste.

„Teste genetice pentru cancerul de sân în stadii incipiente”

Încurajarea natalității a fost o altă preocupare a mandatului meu, iar proiectele pe care le-am inițiat în acest sens, UNICE in Romania, destinate cuplurilor afectate de infertilitate, s-au bucurat de un interes uriaș”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Proiectul FIV și „Newborn-Oncofertilitate”

Aproape 500 de „bebeluși de București” s-au născut până acum în cadrul proiectului. Reușita de excepție a acestui proiect a făcut ca exemplul Primăriei Capitalei să fie urmat și de alte municipalități din țară, modelul fiind preluat de Societatea Româna de Obstetrică și Ginecologie și transmis către Ministerul Sănătății, în vederea includerii în Programul National de FIV și embriotransfer.

„Newborn-Oncofertilitate” – Dedicat tinerilor cu afecțiuni oncologice, pentru a-si putea intemeia o familie completa dupa vindecare; in Romania, aceste servicii medicale se realizeaza numai in clinicile private.

O altă categorie de proiecte de sănătate lansate în mandatul meu, de care sunt extrem de mândră, sunt cele dedicate copiilor din Capitala”, a completat Firea.

„În România, dreptul la asistență medicală gratuită, stabilit prin Constituție”

„În România, dreptul la asistență medicală gratuită este stabilit prin Constitutie, dar cu toate acestea asistenta stomatologica nu este reglementată.

În Bucuresti, am reușit totusi să asiguram acest drept! În cabinetele stomatologice școlare ale Primariei Capitalei, toate consultațiile și tratamentele stomatologice se realizează GRATUIT, în condiții moderne și in deplina siguranță. De la diagnostic si profilaxie, până la tratamente de specialitate!

În România, tratamentele ortodontice pentru copii se realizează încă doar prin contributia financiară, deloc modestă, a părinților. În București, însă, copiii pot beneficia GRATUIT de aparate ortodontice mobile sau fixe.

Alte proiecte UNICE in Romania! Proiectul „SMILE Mobile” – https://smile.assmb.ro/ Proiectul „SMILE-Aparate ortodontice fixe” – https://assmb.ro/…/proiect-smile-aparate-ortodontice-fixe”, a încheiat Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati