Gabriela Firea și Viorica Dăncilă, vizită la Căminul pentru Persoane Vârstnice al Municipiului București

Primarul General, Gabriela Firea și prim-ministrul Viorică Dăncilă au vizitat duminică după-amiază Căminul pentru Persoane Vârstnice al Municipiului București „Academician Nicolae Cajal”. Seniorii de la Centrul Cajal au pictat dovleci, pe care îi vor dona și în acest an copiilor din Centrul de îngrijire și educație timpurie “La bunici’, care funcționează în aceeași incintă.

„Căminul ‘Academician Nicolae Cajal’ este o instituție administrată de Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistentă Socială a Municipului București, cu o capacitate de 80 de locuri, care asigură condiții corespunzătoare, conform standardelor în vigoare și nevoilor vârstnicilor, oferind unele dintre cele mai bune servicii din Capitală pentru îngrijirea acestora. Primăria Capitalei asigură anual cheltuielile de funcționare ale acestui cămin, în cuantum de aproximativ 8 milioane de lei, iar în ultimii ani s-au făcut investiții importante pentru asigurarea confortului și siguranței beneficiarilor, prin modernizarea clădirii.

Eu și echipa mea susținem foarte mult acest complex, motiv pentru care am propus Consiliul General al Municipiului București, în anul 2018, majorarea cu 25% a nivelului minim al alocației zilnice de hrană pentru beneficiarii serviciilor de asistentă socială din cadrul acestui cămin, iar CGMB a aprobat acest proiect. Ne dorim să construim și alte astfel de centre, având în vedere că cererea este foarte mare și am primit inclusiv solicitări din partea seniorilor de la centrele private, care au argumentat că își doresc să se cazeze în centrul nostru întrucât aici sunt condițiile mult mai bune și personalul mult mai dedicat”, a spus Firea.

dancila„Pentru noi, seniorii sunt importanți și trebuie să le acordăm tot respectul nostru, pentru că au construit ceea ce are România astăzi. Sunt onorata să fac cunoștință cu oameni care, în decursul carierei, au demonstrat că pot face lucruri bune pentru această țara. Nimic nu se poate construi fără să acordăm respectul cuvenit celor care au contribuit la viață pe care o avem în prezent. Felicit Primarul General și personalul acestui centru pentru muncă depusă și sperăm că aceeași grijă pentru seniori va fi acordată și de acum inainte”, a declarat Viorica Dăncilă.

Căminul “Academician Nicolae Cajal” oferă servicii de asistentă socială, consiliere psihologică, ergoterapie și petrecere a timpului liber, asistență medicală curentă, găzduire, hrănire, îngrijire, siguranță și accesibilitate în comunitate.

În cadrul aceleiași clădiri funcționează și Centrul de îngrijire și educație timpurie pentru copii 0-3 ani, ‘La bunici’, unde cei mici au deseori activități comune cu seniorii căminului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati