Gabriela Firea susține că Parcul Cișmigiu a ajuns ”o rușine” din vina lui Nicușor Dan: ”Nici măcar ciorile din parc nu a terminat să le numere” – FOTO

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că Parcul Cișmigiu a ajuns o rușine doar din vina lui Nicușor Dan. ”Cișmigiu trage să dispară îngropat în buruieni și mizerie chiar sub nasul fin al primarului salvator”, susține ministrul Familiei.

Firea susține că Nicușor Dan este principalul responsabil pentru cum arată acum Grădina Cișmigiu: ”După ani de zile, Cișmigiu avea nevoie de reabilitare, care a și fost aprobată de consilierii generali în 2019, dar a fost blocată cu scandal de Asociația Salvați Bucureștiul, condusă atunci de Nicușor Dan!”

”Cine mai are curajul să-și ducă acolo copilul”

”Imaginile din parcul pe care Nicușor Dan îl vede din birou sunt atât dezolante încât rețelele de socializare sunt pline de critici. Toată țara știe că lacul este secat în plină vară, băncile sunt rupte și murdare, aleile neîngrijite, iarba este uscată și necosită, copacii uscați și netoaletați, cu unele crengi care pot cădea oricând peste oameni, florile sunt o raritate, chioșcurile sunt dărâmate, cu bucăți șubrede, iar părinții își expun copiii la tot felul de pericole în locurile de joacă. Cine mai are curajul să-și ducă acolo copilul”, scrie Firea pe Facebook.

”Nici măcar ciorile din parc nu a terminat să le numere”

”Să pui câteva flori, să tunzi iarba, să speli și să faci reparații nu-ți trebuie sume mari. Trebuie doar să-ți placă frumosul și curățenia, să fii om gospodar, mai ales când Cișmigiu e peste drum de primărie. Nici măcar ciorile din parc nu a terminat să le numere. Doar nu ați uitat că a alocat 100.000 de euro să facă recensământul înaripatelor care murdăresc parcul și să-i scape pe bucureșteni de ele. Și nici măcar asta nu a fost ideea lui, a preluat-o de cetățenii care locuiesc lângă parc.

Primarul General ar trebui să știe bine de ce Grădina Cișmigiu pare un loc abandonat: a săpat o groapă pentru Firea, dar a căzut singur în ea! În anul 2019, consilierii generali au aprobat un amplu proiect de „reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”. Singurii care au votat împotrivă sau cu abținere au fost consilierii generali USR și PNL. Proiectul a avut sute de pagini, un studiu complex, realizat de arhitecți și specialiști angajați ai unei companii municipale”, arată fostul primar.

”A urmat o campanie denigratoare și s-a indus ideea că administrația Firea va distruge Cișmigiu. După cinci luni de la aprobare, Asociația Salvați Bucureștiul condusă la vremea respectivă de Nicușor Dan a atacat în instanță proiectul și a cerut anularea sa! De atunci, totul s-a blocat.

Și blocat a rămas. Cișmigiu trage să dispară îngropat în buruieni și mizerie chiar sub nasul fin al primarului salvator”, mai spune Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati