Gabriela Firea, vești bune pentru 1.000 de familii: Lucrările la cartierul de locuințe Henri Coandă se vor finaliza anul acesta

După 10 ani de când au fost începute dar abandonate, lucrările la cartierul de locuințe Henri Coandă se vor finaliza anul acesta, a anunțat Gabriela Firea într-o postare pe Facebook. Aceasta a completat că primul lot va fi terminat în luna mai, iar al doilea în luna septembrie. ”Au fost 3 ani de muncă dar se văd rezultatele”, a spus edilul Capitalei.

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a semnat Actul Adițional pentru Lotul 2, în cadrul unei ședințe de lucru cu responsabilii de acest proiect.

”Vești bune pentru aproximativ 1.000 familii din cartierul Henri Coandă! După ce au așteptat peste un deceniu să beneficieze de toate utilitatile necesare unui trăi decent, anul acesta cartierul Henri Coandă va deveni un cartier modern, cu toate facilitățile aferente”, a scria Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Concret, obiectivul denumit „Realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente Ansamblului de locuinţe „Henri Coandă”sector 1”, este împărțit în 2 loturi și vizează introducerea rețelelor cu alimentare cu apă, canalizare, iluminat public și drumuri aferente ansamblurilor de locuințe.

Lotul I cuprinde un număr de 27 de străzi, iar lucrările sunt finalizate în proporție de 85%.

S-au finalizat lucrările la rețeaua de alimentare cu apă, rețeaua de canalizare menajeră şi pluvială (inclusiv bazinele de retenție ape pluviale şi stațiile de pompare aferente), colectorul de canalizare și iluminatul public. Totodată, s-au asfaltat 19 străzi și urmează asfaltarea celorlalte 8 străzi, data estimată pentru finalizare fiind luna mai 2020.

În ceea ce privește Lotul II, acesta cuprinde un număr de 23 de străzi. Pentru acest lot Primăria Municipiului București a semnat un act adițional care permite continuarea și finalizarea lucrărilor.

Pe 17 străzi au fost executate rețelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială în proporție de 50%, incluzând și lucrările de construcție ale bazinului central de retenţie ape pluviale. De asemenea, data estimată de finalizare a lucrărilor este luna septembrie 2020.

Valoarea lucrărilor pentru cele două loturi atribuite este de aproximativ 40 de milioane de euro, dintre aceștia 10 milioane de euro vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2020).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati