Garda de Mediu anunță controale la toate companiile de salubritate din Capitală

Garda de Mediu a demarat controale la toate societăţile care strâng gunoiul din Capitală, după conflictul dintre primarul de la Sectorul 1 şi firma de salubritate Romprest.

Garda Naţională de Mediu va face controle în toate sectoarele din Capitală pentru a se asigura că societăţile care se ocupă de strângerea gunoiului îndeplinesc toate cerinţele legale.

De asemenea, în criza gunoaielor de la Sectorul 1, Clotilde Armand s-a gândit să declare stare de alertă, din cauza situației sanitare.

Astfel se aşteaptă decizii importante şi din partea Prefecturii Bucureşti. Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunţat faptul că până la ora 12, trebuie să primească toate răspunsurile din partea tututor instituţiilor implicate în acest scandal, iar apoi va anunţa dacă Sectorul 1 intră în stare de urgenţă, aşa cum a cerut Clotilde Aramand, la finalul săptămânii trecute, scrie Antena3.ro.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Imagini cu munţii de gunoaie de pe Calea Victoriei

Mai multe imagini surprinse pe Calea Victoriei au devenit virale. În fotografii se pot remarca bucureștenii ce stau la terasele din centrul Capitalei, iar lângă mesele amplasate pe trotuarul de pe bulevard se pot remarca munții de gunoaie neridicate.

Foto: Facebook / Bucharest

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati