Gazeta Sporturilor a fost oprită fără ca publicul și nimeni din redacție să fi fost anunțat. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP

După mai bine de un secol iată că Gazeta Sporturilor se desparte de partea de print. Sunt multe probleme care ar fi apărut de-a lungul timpului între cei mai mari sponsori ai presei libere din Europa și ziarele care au acceptat un parteneriat. De exemplu, la rebradingul din Portugalia 100 de angajați au fost dați afară fără explicații, deși chiar și acel ziar avea o istorie și un public fidel de mai bine de un secol.

Deși deținea presa liberă din toată Europa, Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP sub pretextul că  începe „era GSP.ro”. Nu știm încă ce a determinat aceste schimbări care se resimt și la nivelul altor instituții de presă pentru care Ringier vindea publicitatea, dar putem să presupunem influențe externe, chiar externe de presa liberă.

Și Playsport sau Playtech pentru care Ringier era asociat pe partea de vânzare reclame sunt „în cădere liberă”.

„În dimineața zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis și ei vor pleca”.  Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP.  Miercuri la prânz, a venit și confirmarea, către redacție, pe email, că „începe era GSP.ro”. În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.  În email se spune că redacțiile GSP și Libertatea vor fi despărțite, Gazeta urmând să se mute într-un nou sediu „la începutul lui noiembrie”. Despre Tolontan, Ringier susține că „se va concentra doar pe Libertatea”, potrivit Libertatea.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati