Gorghiu: Pregătiţi-vă pentru momentul în care în România n-o să mai avem practic dosare fizice

0
222
Foto: Facebook / Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi, la inaugurarea unui sediu al Judecătoriei Slatina, că prin aplicaţia informatică ECRIS 5 se vor înlătura dosarele fizice şi se va implementa la scară largă dosarul electronic, relatează Agerpres.

Ministerul Justiţiei derulează un proiect care se cheamă ECRIS 5, un proiect finanţat în principal din bani proveniţi din PNRR şi care va înlătura treptat dosarele fizice. Pregătiţi-vă pentru momentul în care în România n-o să mai avem practic dosare fizice, este o îmbunătăţire a programului pe care îl avem acum, ECRIS 4. Ne dorim să implementăm acest dosar electronic la scară naţională, acesta e proiectul ECRIS 5, proiectul de digitalizare pentru documente din dosare aflate la instanţe şi la parchete”, a declarat Gorghiu.

Ministrul a subliniat că digitalizarea este pasul spre viitor prin care se va uşura activitatea în domeniul judiciar, în condiţiile în care realitatea a demonstrat deja beneficiile digitalizării.

Ministrul Justiţiei a inaugurat, marţi, noul sediu al Judecătoriei Slatina, amenajat într-o clădire istorică veche de 115 ani, printr-o investiţie a CNI în valoare de 16 milioane de lei.

Alina Gorghiu a participat şi la inaugurarea unui nou sediu al Baroului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.