Grădina Alhambra se redeschide după aproape 30 de ani

Teatrul Elisabeta anunţă începerea serilor de evenimente culturale găzduite de Grădina Alhambra, care sărbătoreşte anul acesta 105 ani de la inaugurarea ei, în 1916. Pe 26 şi 27 august vor avea loc primele două evenimente, un concert de pop-opera şi o petrecere cubaneză cu muzică live şi dans.

Abandonată timp de mai bine de 30 de ani, Grădina Alhambra din Bucureşti promite ca, începând cu anul acesta, să fie un spaţiu care va găzdui numeroase evenimente culturale – de la spectacole şi concerte la seri tematice, expoziţii sau instalaţii new-media.

Grădina Alhambra din strada Constantin Mille nr. 13 face parte dintr-un ansamblu de monumente istorice, alături de fostul Cinematograf Capitol. Cele două spaţii au avut momentul lor de glorie în perioada interbelică, atunci când se numărau printre cele mai râvnite locuri de petrecere a timpului liber. În prezent, ansamblul se pregăteşte să intre într-un proces de reabilitare, menit să păstreze şi să pună în valoare arhitectura originală, modernizând totodată spaţiile prin intermediul tipurilor de evenimente prezentate. Proiectul de reabilitare aparţine Asociaţiei Culturale Teatrul Independent Elisabeta, care a revitalizat clădirea istorică din Bulevardul Regina Elisabeta 45, în prezent sediul Teatrului Elisabeta.

În acest moment, asociaţia a făcut primii paşi în direcţia procesului de reabilitare a celor două spaţii: Grădina Alhambra a fost amenajată, astfel încât să poată găzdui evenimente culturale în condiţii de siguranţă. Ulterior, ambele spaţii vor fi recondiţionate şi redate vieţii culturale a Bucureştiului, prin evenimentele, valorile şi atmosfera pe care le vor promova.

Primul eveniment găzduit va avea loc în data de 26 august, şi va fi un concert de pop-opera al grupului Ad Libitum Voices. Înfiinţat în 2012, la Cluj-Napoca, este unul dintre puţinele grupuri vocale din România ce adoptă stilul pop-opera, având o activitate artistică bogată. Cei 4 solişti care alcătuiesc grupul sunt colaboratori activi ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, dar şi ai altor instituţii artistice din ţară.

În data de 27 august, un alt tip de concert se va desfăşura pe scena Grădinii Alhambra – The Cuban Project, un proiect prin care muzica şi dansurile cubaneze sunt revitalizate. Muzicienii Harvis (voce şi trompetă), El Nino (voce şi percuţie) şi Omar Secada (voce şi pian) vor fi acompaniaţi de un DJ şi de două perechi de dansatori, iar seara promite să se transforme într-o petrecere cubaneză, care va anima centrul Bucureştiului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati