Grefierii ies din nou în stradă. Tribunalul Bucureşti amână procesele

1
302
sursa foto: www.portal.just.ro

Grefierii ies în stradă să ceară măririle salariale hotărâte în instanţă. Între timp, sistemul judiciar rămâne blocat pentru a doua săptămână la rând din cauza protestelor. Judecătorii de la Tribunal au anunțat că vor amâna judecarea tuturor cauzelor, cu excepția celor urgente.

Sunt proteste în continuare și astăzi în sistemul de Justiție, grefierii vor ieși în stradă.

Este deja a doua săptămână când apelează la această formă de protest și spun că vor continua până când li se vor acorda drepturile salariale câștigate prin hotărâri judecătorești definitive, scrie Antena3 CNN.

Pe de altă parte, și judecătorii protestează.

Începând de vineri au anunțat judecătorii de la Tribunalul București că vor amâna toate cauzele, cu excepția celor urgente. Asta înseamnă că nu se vor mai judeca decât cauzele care implică arestați preventiv sau cauzele cu minori, ordine de protecție, ordonanțe președințiale.

Și judecătorii cer, de asemenea, drepturile salariale câștigate prin hotărâri judecătorești. Spun oamenii din sistemul de justiție că guvernanții nu au luat în calcul aceste drepturi pe care ei și le-au câștigat în ceea ce privește bugetul din 2024.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.