Guvernul a eliminat obligativitatea completării formularului electronic la intrarea în ţară

Guvernul a aprobat, vineri, OUG care elimină obligativitatea completării formularului electronic la intrarea în ţară, dar avertizează că alte state au încă formularul în vigoare, iar cei care călătoresc în străinătate trebuie să verifice condiţiile, informează News.ro.

”A fost aprobată OUG care abrogă OUG 129/ 2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei OUG, ţinând cont de încetarea stării de alertă (…) a eliminat obligativitatea completării PLF cu cel mult 72de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de ore după intrarea în ţară”, a anunţat, vineri, la finalul şedinţei de Guvern, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit acestuia, PLF nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional, dar sunt încă state care au menţinut această măsură.

„Trebuie să facem menţiunea că sunt încă state care au menţinut această măsură. Aşadar, cetăţenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular. Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil în perioada următoare să existe ţări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati