HARTA unde poți vedea ce restricții anti-Covid a impus fiecare țară. România, unele dintre cele mai relaxate din UE

România are printre cele mai relaxate măsuri anti-Covid, relevă o monitorizare făcută de cercetătorii de la Școala de Guvernare Blavatnik, a Universității Oxford.

Instituția monitorizează, în timp real, restricțiile impuse de autoritățile din lume în contextul valului trei al pandemiei de COVID-19.

Harta poate fi consultată AICI și pot fi verificate mai multe aspecte, inclusiv nivelul restricțiilor.

Cercetători monitorizează măsurile luate de autorități în nouă domenii-cheie, cum ar fi închiderea școlilor, a locurilor de muncă sau impunerea restricțiilor de circulație.

În funcție de aceste date, este calculat un punctaj, de la 0 la 100, 100 fiind nivelul maxim de restricții.

Pentru data de 29 martie, România are un punctaj de 63,89 de puncte.

Prin comparație, un nivel mai relaxat al restricțiilor în UE era înregistrat doar în Croația (43,52), în Letonia (56,48), în Finlanda (52,31), Belgia (60,19) și Danemarca (62,96). În rest, țările din centrul Europei, unde valul trei al pandemiei s-a dovedit a fi foarte agresiv, aveau un nivel foarte ridicat al restricțiilor – 75 în Polonia, 81,48 în Cehia sau 79,63 în Ungaria.


Astfel, cele mai multe state UE au restricții comparabile cu România sau chiar mai dure, exemple concludente în acest sens fiind Italia, Germania sau chiar Danemarca, asta în condițiile în care statul nordic se află într-o situație epidemiologică mult mai bună.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati