Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac s-a deschis. Cât costă o nopate de cazare

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac a fost deschis, iar de Crăciun vor sosi primii oaspeți străini. Preţul pentru o noapte de cazare depăşeşte 600 de lei.

Celebra publicație „The Times” a inclus Hotelul de gheață de la Bâlea Lac pe locul opt într-un top internațional „25 escapade magice cu zăpadă”. Primii turiști din Marea Britanie vor veni aici în acest an de Crăciun.

Tema amenajării de anul acesta este Europa. Fiecare încăpere poartă numele unei capitale de pe continent, notează Adevarul.

Este unicul hotel construit în întregime din gheață din Europa de sud-est, amplasat pe Transfăgărășan, la peste 2000 de metri altitudine, în județul Sibiu.

An de an, acesta este clădit cu blocuri de gheață scoase din Lacul Bâlea, sculptate de meșteri pricepuți după o anumită tematică. Construcția se numește în acest an „Hotelul de gheață Europa”.

Fiecare din cele 12 camere de tip iglu, ale ineditei unități de cazare, conectate prin mici tuneluri, va avea numele câte unei capitale europene și va fi decorată de un celebru sculptor sloven, Rismondo Miro, cu ajutorul colaboratorilor români.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati