Ilfov: 1.400 de copii au participat la proiectului „Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural”

1400 de copii din Ilfov au învăţat ce înseamnă patrimoniul cultural şi care sunt obiectivele de patrimoniu din judeţ prin intermediul proiectului „Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural”. Proiectul a fost iniţiat de Şcoala de la Piscu, finanţat de Consiliul Judeţean Ilfov şi s-a derulat în 16 şcoli din judeţ, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Din mai până în septembrie, copiii au învăţat despre patrimoniu şi au participat la ateliere de olărit şi de linogravură. Cei mai pasionaţi au făcut propriile cercetări în localităţile lor şi au luat interviuri de la artizani. Cursul s-a încheiat cu o testare a cunoştinţelor. Echipele plasate pe primele trei locuri – elevii şcolilor din Moara-Vlăsiei, Chitila, Ciolpani – au fost recompensate cu o excursie de documentare în zona Horezu.

La finalul proiectului, elevii şi coordonatorii lor au primit plachete, diplome şi broşuri despre patrimoniu, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Buftea.

Consiliul Judeţean Ilfov spune că va continua să promoveze patrimoniul cultural, în şcoli şi nu numai. Cu atât mai mult cu cât inclusiv Laserul de la Măgurele, din Laser Valley, este întrebuinţat pentru conservarea obiectelor de patrimoniu, precum tablouri, icoane sau ţesături.

Şcoala de la Piscu este o iniţiativă a Adrianei Scripcariu, absolventă de Istoria şi Teoria Artei la Universitatea Naţională de Arte şi a sculptorului Virgil Scripcariu. Satul Piscu a fost declarat „Sat Cultural al României” în 2017.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati