Ilfov: 40 de locuri noi pentru tratarea cazurilor uşoare de COVID-19

0
111
camera spital covid

Numărul de paturi pentru bolnavii de COVID-19 va fi suplimentat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov cu 40 de locuri – pentru tratarea cazurilor uşoare, numărul total de paturi urmând să ajungă astfel la un total de 160.

Reprezentanţii Consiliul Judeţean Ilfov, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov au participat, luni, la o întâlnire de lucru, pe tema crizei creată de creşterea numărului de cazuri SARS-CoV-2 şi găsirea celor mai bune soluţii pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu COVID-19.

„Ştim că ultimele luni au fost dificile pentru fiecare dintre noi şi vreau să vă asigur că în fiecare zi aplicăm noi măsuri pentru soluţionarea dificultăţilor provocate de pandemia de SARS-CoV-2. Am identificat noi soluţii pentru suplimentarea capacităţii de tratare a SARS-CoV-2 la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov. De săptămâna viitoare vom avea mai multe posibilităţi de tratare a afecţiunilor provocate de COVID-19„, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Ştefan Petru Thuma, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a CJ Ilfov, scrie Agerpres.

La rândul său, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, Călin Mircea Laza, a spus că la acest moment există 15 paturi ATI, pentru cazurile grave şi 90 pentru tratarea pacienţilor cu forme medii şi necesar de oxigen.

„Personalul medical este suficient pentru nevoile de astăzi, însă de săptămâna viitoare am decis împreună cu reprezentanţii DSU, DSP şi CJ Ilfov să mărim numărul de paturi în mai multe etape.

Astfel, vom mai avea încă 40 de paturi pentru tratarea pacienţilor cu forme uşoare, fără oxigen, şi 15 paturi pentru tratarea pacienţilor cu forme medii şi necesar de oxigen – deci un total de 160 de paturi. Pentru paturile pe care le suplimentăm de săptămâna viitoare urmează să ne vină şi personalul medical”, a precizat Călin Mircea Laza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.