În 2023, grupul Ensana Hotels țintește afaceri de peste 75 de milioane de lei

Grupul hotelier Ensana Hotels, care administrează trei hoteluri, a încheiat anul 2022 cu venituri de peste 65 milioane lei, ceea ce reprezintă un avans de circa 45% faţă de 2019, cel mai bun an al companiei. Pentru anul acesta, grupul hotelier se aşteaptă la venituri de 75 mil. lei.

”Putem spune deschis că, anul 2022 a fost un an bun pentru hotelurile noastre din Sovata, și că am ajuns să ne putem bucura de roadele investițiilor derulate în renovarea hotelurilor Ursina și Sovata”, spune Andrei Rusu, Director General Balneoclimaterica Grup.

Ensana Hotels Sovata are în portofoliu un hotel cu renovare încheiată, Ursina, și un hotel renovat în proporție de 75%, Sovata.

Următorul pas este demararea de noi proiecte de investiții, care presupun construirea unui complex de camere premium.

Circa 59.700 de turiști au trecut pragul hotelurilor din Sovata în anul 2022, cu 40% mai mulți decât în 2021.

  • ”Am putut să acomodăm în hotelurile noastre un număr  mult mai mare de turiști, obiectiv atins și grație disponibilății mai mari de camere aflate în circuitul turistic – acestea au revenit în circuitul hotelier după finalizarea investitiilor de renovare. E important pentru noi că am marcat această nouă perfomanță – un număr mai mare de oaspeți –  în condițiile în care avem un război la graniță, o inflație în creștere și o explozie a prețurilor la utilități. Iată, cresterea numarului de turiști este cel mai bun indicator care certifică revenirea apetitului de a călători de după pandemie”, consideră Directorul Ensana Hotels.

În 2022, un turist a plătit pentru o noapte de cazare la hotelurile Ensana din Sovata un preț de 375 de lei, ceea ce a generat vânzarea de peste 186.261 de zile de cazare. Aceștia au vizitat hotelurile atât în scopuri de relaxare, cât și din cauze medicale.

”Noi am mizat pe tendința post pandemică care a dus la căutarea de pachete medicale, de recuperare și de imunitate”, punctează Andrei Rusu. ”De aici și capacitatea de a vinde pachete balneare complete”.

În 2023, grupul Ensana va termina renovarea hotelului Sovata – ultimele două etaje, recepția și holul hotelului, pentru ca în următorii doi ani să treacă la investiții pe partea de wellness si tratament.

”Vom mări capacitatea bazei medicale, vom moderniza și lărgi spa-ul, pentru ca ulterior să lucrăm în forță la mărirea capacității de cazare”, completează Andrei Rusu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati