În Sectorul 2 au fost montate primele trei parcări securizate şi gratuite pentru biciclete!

0
Imagine de volkan ugur de la Pixabay

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, anunţă extinderea infrastructurii pentru bicicliști cu primele 3 parcări securizate pentru biciclete, ce vor fi gratuite în primele 6 luni! Totodată, au fost bugetate și urmează să fie montate încă 3 parcări velo.

  • Pentru 6 luni, această parcare este gratuită pentru toți locuitorii!

„Am implementat parcări securizate unde poți lăsa bicicleta peste noapte. Simplu: instalezi o aplicație și e gata. Vestea bună: pentru 6 luni, această parcare este gratuită pentru toți locuitorii, pe principiul primul venit, primul servit. Spațiu pentru 20 de biciclete și ustensile în caz de defecțiune. Încurajăm locuitorii din Sectorul 2 să profite de aceste noi facilități și să opteze pentru o alternativă mai sustenabilă și mai sănătoasă în materie de transport,” declară Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2.

  • Aceste noi parcări sunt concepute pentru a oferi un mediu sigur și comod bicicliștilor din zonă, facilitându-le deplasarea către locul de muncă, școală sau alte destinații importante din Capitală.

Zonele în care se regăsesc cele trei parcări securizate sunt lângă metrou sau stații principale în:

  • Intersecția Șoseaua Colentina – Strada Doamna Ghica.
  • Intersecția Bulevardul Chișinău – Șoseaua Pantelimon.
  • Intersecția Șoseaua Colentina – Șoseaua Ștefan cel Mare (Rond Obor).

Locațiile au fost selectate strategic pentru a servi nevoilor comunității și pentru a încuraja utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport în Sectorul 2 și în întreaga Capitală.

Aceste parcări securizate sunt doar începutul unei serii de inițiative menite să îmbunătățească infrastructura pentru bicicliști în Sectorul 2. De asemenea, Primăria Sectorului 2 are în plan construirea a 36,45 de kilometri de piste de biciclete, adică 10 trasee, un proiect finanțat prin PNRR și aflat în lucru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version