Încă 30 de autobuze hibrid, în Bucureşti. Pe cel linii vor circula acestea

În București au sosit încă 30 de autobuze hybrid Mercedes Citaro, din totalul de 130 achizitionate, pe lângă cele 27 deja în trafic, a anunțat Gabriela Firea.

Primele autobuze vor circula pe liniile 131 si 105, iar cele recepționate acum vor intra săptămâna viitoare pe liniile 178 si 133.

”Un pas important pentru un transport public civilizat si mai prietenos cu mediul.
Primele hybride sosite in Capitala circula pe liniile 131 si 105 iar cele receptionate acum vor intra de saptamana viitoare pe liniile 178 si 133”, a completat edilul Capitalei.

Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

• Autobuzele au o capacitate de până la 107 de pasageri, 27 aşezaţi şi 80 în picioare.
• Motorul este Euro 6, cu emisii scăzute de noxe.
• Autobuzele respectă normele de poluare fonică, valoarea nivelului sonor în mers fiind mai mică de 77 dB(A).
• Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro hibrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.
• Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati