Încă trei cazuri cu tulpina britanică au fost confirmate în România. Două, la Școala 28 din Capitală

Încă trei cazuri cu tulpina britanică au fost confirmate, miercuri, în România, a anunțat Ministerul Sănătății. Astfel, ajungem la un total de 8 infecții cu noua mutație.

„Sunt încă trei teste de secvenţiere pozitivă de astăzi. Două dintre ele aparţin focarului din şcoală (Şcoala 28 din Bucureşti – n.r.). Un test este pozitiv la o persoană care nu aparţine acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu împreună cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv. Testarea s-a făcut în cazul ambelor persoane în aceeaşi unitate medicală. Testul doamnei a ridicat suspiciunea tulpinii din Marea Britanie, drept pentru care s-a procedat mai departe la secvenţiere. Urmează să se facă ancheta în focar”, a precizat secretarul de stat Andreea Moldovan.

Directorul CNSCBT din INSP, medicul Adriana Pistol, a afirmat, marți, că la Școala 28 din Capitală există un focar cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

Anterior, în România, aveam confirmate 5 infecții cu noua tulpină britanică: una la Giurgiu, două în București, una în Suceava și una în Constanța.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati