Încă trei cazuri cu tulpina britanică au fost confirmate în România. Două, la Școala 28 din Capitală

0
sursa foto: www.flickr.com

Încă trei cazuri cu tulpina britanică au fost confirmate, miercuri, în România, a anunțat Ministerul Sănătății. Astfel, ajungem la un total de 8 infecții cu noua mutație.

„Sunt încă trei teste de secvenţiere pozitivă de astăzi. Două dintre ele aparţin focarului din şcoală (Şcoala 28 din Bucureşti – n.r.). Un test este pozitiv la o persoană care nu aparţine acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu împreună cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv. Testarea s-a făcut în cazul ambelor persoane în aceeaşi unitate medicală. Testul doamnei a ridicat suspiciunea tulpinii din Marea Britanie, drept pentru care s-a procedat mai departe la secvenţiere. Urmează să se facă ancheta în focar”, a precizat secretarul de stat Andreea Moldovan.

Directorul CNSCBT din INSP, medicul Adriana Pistol, a afirmat, marți, că la Școala 28 din Capitală există un focar cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

Anterior, în România, aveam confirmate 5 infecții cu noua tulpină britanică: una la Giurgiu, două în București, una în Suceava și una în Constanța.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version