Incendiul de la Matei Balș: Anchetatorii au terminat cercetările, dar nu au stabilit cauza

0
220
incendiu-matei-bals
sursa G4Media.ro

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat vineri, că procurorii criminaliști au terminat cercetarea la fața locului, după incendiul izbucnit la Spitalul Matei Balș din Capitală, în urma căruia 12 persoane și-au pierdut viața.

Parchetul a precizat, totodată, că până în prezent au fost audiate în anchetă 33 de persoane printre care cadre medicale, dar și polițiști care au participat la intervenția inițială și că așteaptă finalizarea expertizei de către INCD INSEMEX Petroșani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului.

„Ca urmare a finalizării acestei activităţi, în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului. Precizăm faptul că la activitatea de cercetare la faţa locului au participat şi specialişti din cadrul acestui institut”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, scrie G4Media.

De asemenea, la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, pentru a se stabili cauzele cauzele morții. În plus, a fost finalizată și procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată, prin compararea probelor ADN, mai anunță procurorii.

„Totodată, au fost ridicate de către procurori dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-au dispus percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2. În continuare se fac verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază”, se mai precizează în comunicat.

Incendiul de la „Matei Balș”, care s-a produs în urmă cu o săptămână, s-a soldat cu cinci persoane decedate, iar de atunci, alți șapte pacienţi mutați după incendiu au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.