Managerul de la Matei Balş, dispus să-şi dea demisia: „Nu cred că voi uita imaginile cutremurătoare”

0
213
captura Digi24

Maria Nițescu, managerul de la Institutul Matei Balş, a povestit ce s-a întâmplat în dimineaţa incendiului şi cine e de vină pentru tragedie. Aceasta a precizat că încă este în stare de şoc după toate cele întâmplate.

Întrebată dacă s-a gândit sau dacă i-a cerut cineva să-şi dea demisia după tragedia de la Matei Balş, Maria Niţescu a răspuns: „Nu mi-a cerut nimeni demisia până acum. Am acceptat să fiu manager gandindu-mă doar la bunul mers al institutului. Dacă demisia mea este soluția pentru ce s-a întâmplat, pentru această tragedie, nu este nicio problemă, eu nu sunt legată de funcție, deși, repet, consider că nu am avut timpul necesar la dispoziție pentru a demonstra.

Ancheta demarată va stabili cauzele și responsabilitățile în cazul acestui eveniment tragic”, a mai spus managerul, într-un interviu pentru spotmedia.ro.

„La ora 5.10 a sunat telefonul. Era dr. Cătălin Apostolescu, medicul șef de gardă, și mi-a spus: “Maria, incendiu în Pavilionul 5!”. Și acum sunt în stare de șoc…În 15-20 de minute eram în curtea spitalului. Nu cred că voi uita vreodată imaginile cutremurătoare. Toată strada Grozovici era blocată de pompieri, SMURD, ambulanțe. La fel, curtea spitalului.

Când am ajuns, incendiul era deja stins și fuseseră evacuate parterul și etajul I. Personalul de gardă și pompierii evacuau pacienții de la etajele al II-lea și al III-lea cu câte un cărucior, câte o targă, cei mai mulți cu cearșafuri și pături. Îi duceau în camera de gardă sau către ambulanțe SMURD. Coșmar…

Dr. Cătălin Apostolescu era foarte implicat în evacuare. Mi-a explicat că la ora 5.02 a auzit strigăte de ajutor. Camera de gardă se află în zona “verde”, la 2-3 saloane distanță de cel în care a avut loc incendiul.

Zona verde este cea a personalului. În condițiile pandemiei, din considerente epidemiologice, circuitele spitalului au fost modificate pentru a avea o zonă a personalului medical și o zonă pentru pacienți, separate de o zonă neutră, unde personalul se dezbracă și își lasă echipamentul de protecție specific.

Cătălin a deschis ușa către zona roșie și a năvălit fumul. Nu a putut să intre pe acel culoar. S-a întors în camera medicului de gardă, a ieșit în balcon și a mers către cealaltă intrare în pavilion. Îmi exprim regretul profund pentru ceea ce s-a întâmplat și, încă o dată, transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.