Incidența a scăzut sub 1,5 la mie în București. Ședință a Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, posibil joi

Rata de infectare a scăzut, marți, în Capitală sub 1,5 la mie, a anunțat Direcția de Sănătate Publică București. În aceste condiții, Bucureștiul intră în scenariul verde, astfel că sunt așteptate noi măsuri de relaxare a restricțiilor.

Prefectul Alin Stoica a menționat că se va organiza o ședință a Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, dacă se va menține panta descendentă a ratei de infectare.

„Cred că este un lucru așteptat de toată lumea, și de autorități, și de populație să ajunge la o rată de infectare cât mai mică. Dacă se va menține această rată de infectare sub 1,5 la mie, atunci vom putea vedea și cinematografele și sălile de spectacole deschise la 50% din capacitate, la fel și restaurantele la interior, concerte în aer liber cu până la 300 de participanți sau evenimente drive-in.

Este esențial ca această rată să se păstreze pe următoarele 48 de ore. O ședință a comitetului va fi organizată dacă se va menține această pantă descendentă în următoarele 48 de ore. Nu trebuie să uităm că a fost sărbătoarea de Paște și am văzut mai multă relaxare, mai mult decât de obicei și trebuie să privim c u atenție dacă nu cumva rata de infectare va crește”, a declarat Alin Stoica pentru România TV.

Este pentru prima dată când rata de infectare ajunge în Capitală la 1.49 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati