Incidența cazurilor de COVID a scăzut în București sub 7 la mie

Rata de incidență în Capitală a scăzut duminică sub 7 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Astăzi valoarea înregistrată este de 6,85 la mia de locuitori, după o săptămână în care incidența a stagnat la puțin peste 7 la mie.

Incidența cazurilor a început să crească de la jumătatea lunii februarie. Pe 21 martie am trecut de pragul de 5 la mie, iar pe 28 martie a fost depășit pragul de 7 la mie.

Cea mai mare incidență a fost pe 31 martie, când, potrivit raportărilor oficiale, valoarea a fost de 7,08, informează Digi24.

În vigoare sunt măsuri restrictive noi, însă când numărul cazurilor și implicit incidența vor scădea, autoritățile vor lua în calcul relaxarea restricțiilor.

O incidență a COVID-19 de peste 7 cazuri la mia de locuitori prevede că localitatea respectivă intră în scenariul cu restricții valabile de vineri până duminică. Asta înseamnă terase, magazine, mall-uri cu program până la ora 18:00 și interdicție de circulație de la ora 20:00. În localitățile în care rata de incidență depășește 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri sunt valabile pentru toate zilele săptămânii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati