Incidența cazurilor de COVID a scăzut în București sub 7 la mie

0
284
Pixabay

Rata de incidență în Capitală a scăzut duminică sub 7 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Astăzi valoarea înregistrată este de 6,85 la mia de locuitori, după o săptămână în care incidența a stagnat la puțin peste 7 la mie.

Incidența cazurilor a început să crească de la jumătatea lunii februarie. Pe 21 martie am trecut de pragul de 5 la mie, iar pe 28 martie a fost depășit pragul de 7 la mie.

Cea mai mare incidență a fost pe 31 martie, când, potrivit raportărilor oficiale, valoarea a fost de 7,08, informează Digi24.

În vigoare sunt măsuri restrictive noi, însă când numărul cazurilor și implicit incidența vor scădea, autoritățile vor lua în calcul relaxarea restricțiilor.

O incidență a COVID-19 de peste 7 cazuri la mia de locuitori prevede că localitatea respectivă intră în scenariul cu restricții valabile de vineri până duminică. Asta înseamnă terase, magazine, mall-uri cu program până la ora 18:00 și interdicție de circulație de la ora 20:00. În localitățile în care rata de incidență depășește 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri sunt valabile pentru toate zilele săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.