Indicatorii tehnico-economici ai parcării de lângă Palatul Copiilor – validaţi de Curtea de Apel Bucureşti

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit, prin decizie definitivă, faptul că indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii privind parcarea de 700 de locuri din proximitatea Palatului Naţional al Copiilor sunt temeinic fundamentaţi şi în perfectă legalitate, a anunţat marţi Primăria sectorului 4.

Sentinţa a fost pronunţată în dosarul în care asociaţiile „Salvaţi Bucureştiul” şi „Eco-civica” au solicitat instanţei de judecată anularea hotărârii de consiliului local nr. 59/2017, prin care au fost aprobate sumele maximale necesare amenajării parcării sus-menţionate. Deşi în faza de fond, Tribunalul Bucureşti a dispus anularea acestei hotărâri de consiliu local, în data de 04.06.2019, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul autorităţii locale, a casat sentinţa recurată şi, în rejudecare, a respins acţiunea reclamantelor ca nefondată.

Primar Baluta„Mă bucură faptul că magistraţii au decis în favoarea oamenilor, în favoarea comunităţii Sectorului 4. Aşa cum am spus şi în trecut, adevărul şi buna-credinţă vor înfrânge întotdeauna încercările disperate ale unor oameni fără căpătâi, fără interes real pentru dezoltarea societăţii. Le mulţumesc pe această cale judecătorilor pentru curajul de a nu se lăsa intimidaţi de presiunea publică, evident una provocată intenţionat, pe care oponenţii proiectelor de investiţii derulate de Primăria Sectorului 4 au tot încercat să o creeze şi să o impună în mentalul colectiv”, declară Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

Cele două entităţi ceruseră şi în 2018 anularea documentaţiei tehnico-economice la faza de studiu fezabilitate pentru amenajarea parcajului. Similar situaţiei mai sus prezentate, Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea reclamantelor şi a dispus suspendarea executării hotărârii de consiliu local, însă în data de 27.09.2018, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul şi a respins cererea de suspendare ca nefondată. Şi această sentinţă este una definitivă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati