INTERVIU Clinică medicală privată în centrul Capitalei. Atena Medical Center oferă servicii de second opinion și cabinet special pentru persoane cu dizabilități

În plină pandemie, în cartierul Primăverii din București, și-a deschis porțile Atena Medical Center. Înființată cu capital 100% grecesc, proiectul medical mizează pe 30 de specialități, servicii de second opinion, abonamente și un mediu plăcut. News București a stat de vorbă cu dr. Konstantinos Vakalidis, directorul medical al clinicii, despre planurile de viitor și beneficiile oferite către pacienți.

”Pacientul care vine aici o să vadă că este o clinică curată, frumoasă, cu personal cu zambet larg și cu doctori foarte primitori. Nu ne grăbim pentru consultație, nu cerem medicului să consulte pacienții în 15 minute, pacientul are timpul necesar pentru a-și expune problemele și a discuta pe larg cu medicul.”, a spus dr. Vakalidis (FOTO jos), întrebat despre ce trebuie să știe bucureștenii despre Atena Medical Center.

”Și eu și investitorii credem că România are un mare potențial în ceea ce privește serviciile de sănătate privată”, a mai spus acesta pentru News Bucuresti.

Grecia este pe locul 8 la investiții în România, în Capitală existând circa 10.000 de greci care fac business.

”Ne înțelegem bine cu românii, contează și asta mult pentru investiția pe care am făcut-o. Uneori nu este vorba despre business plan, ne bazăm și pe mentalitatea oamenilor, cum gandesc aceștia si mizăm pe chimia dintre noi.”, a mai spus medicul.

Anul viitor se va deschide și un centru medical imagistic în Capitală

”Am luat aparatură de ultimă generație, ultramodernă. Noi am investit ca fiecare doctor să aibă la dispoziție pentru consultații un aparat foarte bun. Eu cred ca un doctor bun nu ajunge sa fie un doctor bun fără tehnologie. Nu poate sa ofere un diagnostic corect și mai departe să dea un tratament bun pacienților.”, a explicat medicul.

Investiţia a fost de aproape 3 mil. euro, sursa a fost capital grecesc 100%. Dr. Konstantinos Vakalidis spune că anul viitor se va deschide și un centru medical imagistic, care sa cuprindă PET scan, RMN, CT, pentru că este cerere în București.

”Centrul va fi într-un spațiu separat de clinica deschisă în această toamnă.”, a explicat directorul medical.

Clinica din Primăverii are 30 de specialităţi medicale disponibile şi 120 de medici colaboratori, însă lucrează și cu medici din Marea Britanie, Germania, Grecia si SUA, mai ales pe partea de second opinion.

Servicii de second opinion și cabinet special pentru persoane cu dizabilități

Pe lângă cele 30 de specialități, proiectul conceput de greci oferă și un program de consultații second opinion în cazurile medicale dificile.

”Concret, dacă apare un pacient care are nevoie de o operație diferită de specializarea mea, atunci discut cu un medic expert pe diagnosticul pus. Vrem să ne ajutăm pacienții cu medici care sunt experți în domenul în care activează”, a declarat directorul medical.

De asemenea, pacienții cu dizabilități au la dispoziție un cabinet la parterul clinicii, în care medicii colaboratori coboară pentru a consulta fiecare persoană în parte. Cabinetul este dotat cu tehnologia necesară pentru ca pacienții să poată beneficia cu ușurință de consultație și tratament.

Din momentul în care pacientul își face programare pentru o consultație trec între 3-5 zile, mai spune Dr. Konstantinos Vakalidis. Cu toate acestea, daca pacientul trece printr-o urgență medicală doctorul este solicitat să vină la clinică în aceeași zi.

”Programăm pacienți la clinică chiar dacă este ziua liberă a medicului. Am vorbit cu colegii mei să fie disponibili în această situație, dacă există urgențe medicale”, a explicat direcrorul Atena Medical Center. De asemenea, pacienții au posibilitatea de a fi consultați de mai mulți medici în aceeași zi, în funcție de necesități, pentru a nu face mai multe drumuri la clinică.

În plus, clinica dorește să-și fidelizeze pacienții și prin abonamente pentru persoane juridice sau fizice – de 500 ron/ lună sau 200 ron/lună.

Dr. Konstantinos Vakalidis este de profesie medic urolog şi consulta anterior pacienţii români în colaborare cu alte clinici. S-a îndrăgostit de România în urmă cu 10 ani, când statea în fiecare lună câte 4 zile.

”România este a doua țară a mea. Este o țară care seamănă cu Grecia, îmi place să fiu aici și îmi plac și românii.”, a povestit acesta.

Întrebat despre profilul pacientului român în raport cu pacientul grec, dr. Vakalidis spune că grecii au mai multă încredere în doctori: ”Când se duc la medic, pacienții greci fac tot ce spune acesta. În România, am observat că un pacient poate să vină la mine la consultație, dar apoi să meargă și la alt medic pentru încă o consultație. Asta nu vezi prea des în Grecia.”

In Grecia sănătatea privată este mai căutată, mai spune aceesta. Oamenii caută mai mult privat, pentru că au și asigurări private. ”Pacienții pe care îi operez eu acolo nu plătesc tot costul intervenției pentru că au asigurare privată. În România 70% din pacienți merg la stat și 30% la privat, dar lucrurile încep să se schimbe.”, a precizat doctorul.

Programe de prevenție, implementate la clinica din Primăverii

De asemenea, există diferențe în ceea ce privește conceptul de prevenție.

”În Grecia, și femeile și bărbații merg anual la medic. În fiecare an, pacientul sună și vine la consultație.”, a menționat medicul, care a spus, însă, ca vrea să insiste pe acest concept și printre pacienții Atena Medical Center.

”Vrem să facem niște programe de prevenție prin care să ne anunțăm pacienții când este timpul să vină la consultația anuală. Proiectul este dedicat mai ales femeilor, pentru că prevenția le poate salva de cancerul de col uterin sau de cel mamar. Din cauza ritmului accelerat de viață, este posibil ca o persoană să dorească să vină la controlul anual și să uite. Noi vrem să ne anunțăm pacienții când este timpul să meargă la medic”, a explicat directorul medical.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati