Iohannis, despre vizele de intrare în SUA: Nu cred că putem să ne așteptăm ca în viitorul apropiat să avem o soluție

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seara, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, despre aderarea României la Spațiul Schengen, dar și despre ce șanse sunt ca românii să călătorească în SUA fără vize.

„În ceea ce privește Schengen pot să confirm că am avut o activitate foarte intensă. Încercăm să revigorăm discuția în plan european și există câteva semne pozitive. Nu vreau să promit ceva ce poate nu se realizează în viitorul apropiat.

Despre Visa Waiver nu cred că este o problemă care îi preocupă pe mulți români, dar cei preocupați sunt și interesați. Regulile sunt destul de clare și de stricte, iar momentan România nu le îndeplinește. Rata de refuz e mult mai mare decât limita la care poate începe discuția politică despre eliminarea lor. MAE caută o nouă abordare despre reducerea ratei de refuz. Avem un nou ambasador în SUA care e foarte preocupat și lucrează intens pe această speță.

Nu cred că putem să ne așteptăm ca în viitorul apropiat să avem o soluție pe această temă și e nevoie de încă foarte multă muncă.”, a spus președintele.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati