Iohannis după vizita la call center-ul DSP București: Vaccinarea populației se va produce probabil în primăvară

0
125

Președintele Klaus Iohannis a spus duminică, la finalul vizitei la Call Center-ul DSP București de pe Arena Națională, că întreaga populație ar putea fi vaccinată în primăvară.

„Am discutat aceste chestiuni în câteva întâlniri de tip videoconferință la Consiliu, și cei din Comisie care se ocupă de relația directă cu producătorii de vaccin mi-au spus că este destul de probabil ca primele tranșe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua livrarea tranșelor până vor fi toate livrate, însă vaccinare în masă, deci a populației care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidități, nici cu sensibilități se va produce probabil în primăvară.

Deci putem să ne gândim că undeva la începutul anului –ianuarie, februarie – în cea mai bună variantă,  – încă o dată, în cea mai bună variantă. Încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. Va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranșe și poate până la sfârșitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare și pentru toată lumea”, a spus Iohannis.

Referitor la vizita efectuată la Call Center-ul de pe Arena Națională, Iohannis a spus că a rămas foarte plăcut impresionat.

„Câteva sute de voluntari, în total 500 de voluntari, lucrează aici și vin în sprijinul efectiv al activității DSP.

Am găsit acum, în această tură, foarte mulți oameni, și tineri, și în plină putere. Am vorbit cu mulți dintre ei și toți sunt foarte hotărâți să-și continue treaba. Foarte mulți sunt voluntari studenți la Medicină, și am apreciat foarte mult această implicare.

Îi felicit și sunt convins că ei vor fi foarte buni medici după ce își termină studiile. Implicarea lor deja este extraordinară. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, și medici de la DSP”, a mai spus președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.