Iohannis: România va primi atâția refugiați câți vin

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, miercuri, că România nu va impune o cotă de refugiați pe care îi va lăsa să intre în țară și că „vom primi atâţia refugiaţi ucraineni câţi vin”. Anunțul acestuia a venit la finalul unei întâlniri cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a subliniat că ţara noastră va deschide, dacă este nevoie, şi alte hub-uri umanitare şi tabere.

„România va primi atâţia refugiaţi câţi vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă şi niciun ucrainean care caută refugiu la noi, iar cei care caută refugiu în Moldova – şi aici capacitatea este depăşită – vor fi toţi primiţi în România. Nu intenţionez, nu intenţionăm să aducem în discuţie un număr sau o cotă.”, a precizat Klaus Iohannis, miercuri, la Chișinău.

Șeful statului a subliniat că este vorba despre „un minim minimorum” pe care îl putem face pentru ucraineni, în această „perioadă extrem de dificilă”

El a precizat că România va deschide câte hub-uri umanitare şi tabere vor fi necesare dacă va fi nevoie.

Președintele Iohannis a ținut să precizeze că nu încurajează „pe nimeni din Ucraina să îşi părăsească casa” şi să vină în România, însă a adăugat că cei care se simt „ameninţaţi de război şi vor să vină la noi vor fi primiţi”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati