Ion Iliescu și dosarul retragerii certificatului de revoluționar. Ce instanța va decide sentința?

0
220
ion-iliescu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi că fostul președinte Ion Iliescu ajunge cu dosarul de retragere a cererii de retragere a certificatului de revoluționar la Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în luna aprilie, că nu are competenţa să judece dosarul în care Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari solicită anularea şi retragerea titlului de luptător pentru victoria Revoluţiei din 1989 acordat fostului preşedinte Ion Iliescu. Cum anterior şi Tribunalul Bucureşti îşi declinase competenţa în acest caz, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va trebui să decidă ce instanţă va trebui să soluţioneze dosarul, relatează Agerpres.

„ICCJ în dosarul CAF nr 20208/3/2022 Stabilește competenta de soluționare a cereri a SSPR de retragerea Certificatului de Revoluționar al părătului İLIESCU İON.

Soluție: Soluţionarea conflictului de competenţă
Detalii soluţie: Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe reclamantul Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 și pârâţii Iliescu Ion şi Administraţia Prezidenţială, în favoarea Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a contencios administrativ şi fiscal.

Definitivă. Pronunţată astăzi, 4 octombrie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.