Kelemen Hunor i-a propus președintelui Iohannis desemnarea unui premier UDMR, pentru șase luni

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat luni, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că i-a propus acestuia din urmă să desemneze un premier din partea UDMR, pentru o perioadă de șase luni.

Liderul maghiar a explicat că aceasta ar fi o soluție pentru trecerea de problemele urgente din iarnă și că ar oferi timp pentru o rezolvare a crizei politice. Hunor a adăugat că e nevoie de un guvern politic, nu unul tehnocrat.

Kelemen Hunor a spus că în 6 luni de zile se pot schimba multe și se pot forma majorități, însă România trebuie să treacă peste iarna grea.

„Nu exclud refacerea coaliției, poate reușesc eu dacă nu reușește Cioloș sau Cîţu. Dar peste 6 luni de zile, timpul trece. Timpul te ajută să fii mai înțelept, să fii mai responsabil, să fii mai calm şi acele șanțuri săpate pot fi refăcute încet, încet.

6 luni de zile, totuși, însemnă o perioadă destul de lungă de timp. Ceea ce nu poți să faci astăzi s-ar putea să reușești peste 6 luni de zile, peste o anumită perioadă.

Acum trebuie să trecem iarna şi dacă nu luam aceste decizii lucrurile vor fi extrem de complicate. Mie nu îmi plac Ordonanțele de Urgenţă, dar sunt conștient că atât în ceea ce privește pandemia, creșterea preţurilor la energie, în ceea ce privește alte aspecte legate de PNRR ai nevoie de un guvern cu puteri depline. De aceea, cred că nu trebuie să respingem o astfel de posibilitate” a spus Kelemen Hunor care a subliniat că nu susține un guvern tehnocrat, potrivit antena3.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis are luni, 11 octombrie, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati