Klaus Iohannis: Atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat sunt inacceptabile 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat în contextul creşterii numărului de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări.

”Vreau să mă refer şi la situaţia epidemiologică actuală. Din nefericire, şi noi ne confruntăm cu o creştere accentuată a numărului de cazuri. Capitala a depăşit acel indice alarmant de 3 la mia de locuitori, fapt care plasează Bucureştiul în scenariul roşu. Alte localităţi sunt aproape de acest prag. Guvernul a stabilit metodologia şi măsurile specifice fiecărui scenariu, dar autorităţile lcoale sunt cele care au responsabilitatea de a le implementa”, a declarat preşedintele, scrie news.ro.

El a criticat faptul că în Bucureşti nu a existat un plan coerent pentru astfel de situaţii, apreciind că atitutdinea prefectului Gheorghe Cojanu nu poate rămâne fără urmări.

”E de neînţeles, deşi am văzut o creştere a cazurilor, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită. Atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, a subliniat Iohannis.

În opinia sa, cetăţenii sunt parteneri ai autorităţilor, iar autorităţile au obligaţia de a-i respecta.

”Asta înseamnă comunicarea clară şi unitară a deciziilor. Informarea din timp şi predictibilitate atunci când sunt necesare decizii care influenţează viaţa cetăţenilor. Presiunea pe spitale a crescut la cote uriaşe. Trebuie să acţionăm decisiv pentru a reduce povara de pe umerii sistemului medical”, a conchis preşedintele.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati