Klaus Iohannis vizitează centrul de vaccinare anti-Covid pregătit la Romexpo

Președintele Klaus Iohannis va vizita, joi, după ședința CSAT în care va fi aprobată strategia națională de vaccinare, centrul organizat la Romexpo, unde românii vor fi imunizați împotriva virusului Sars-Cov-2.

Potrivit Administrației Prezidențiale, vizita este programată la ora 16:30, după ședința CSAT, iar la finalul vizitei președintele va face declarații de presă.

Şedinţa CSAT, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc la ora 15,00, în sistem de videoconferinţă, iar pe ordinea de zi este strategia națională de vaccinare. Aceasta a fost elaborată de către Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, scrie Digi24.

Documentul stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti-COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati