Leo Hussain, dirijor principal-invitat al Filarmonicii „George Enescu”, deschide stagiunea simfonică 2021-2022

Deschiderea stagiunii simfonice 2021-20211 a Filarmonicii „George Enescu” va avea loc joi şi vineri, 7 şi 8 octombrie 2021, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, printr-un concert condus de cunoscutul dirijor Leo Hussain, invitat frecvent pe scenele româneşti.

Devenit din această stagiune dirijor principal-invitat al filarmonicii bucureştene, dirijorul britanic s-a impus, încă din 2013, prin interpretarea cantatei Gurre-Lieder de Arnold Schoenberg, dar şi a operei Wozzeck de Alban Berg, prezentată în premieră naţională, la ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu, împreună cu filarmonica bucureşteană.

În sala Ateneului Român ocupată de public, din cauza restricţiilor pandemice, în proporţie de 50%, Orchestra şi Corul Filarmonicii vor interpreta, pe 7 şi 8 octombrie, lucrarea Serenity pentru cor a cappella şi vioară solo de compozitorul norvegian Ola Gjeilo şi monumentala Simfonie nr. 9 de Ludwig van Beethoven. În piesa contemporană, solist va fi concertmaistrul Filarmonicii, violonistul Rafael Butaru, iar în capodopera vocal-simfonică, vor apărea Diana Ţugui (soprană), Aura Twarowska (mezzosoprană), Daniel Magdal (tenor) şi Ionuţ Pascu (bas). Ca de fiecare dată, Corul Filarmonicii va fi pregătit de Iosif Ion Prunner.

„Deschiderea noii stagiuni întâmpină mari dificultăţi legate de rigorile sanitare. Filarmonica George Enescu este pregătită pentru toate situaţiile posibile, atât în cazul în care publicul va fi acceptat în sala de concert, dar şi pentru situaţia, nedorită, a transmisiunilor online. Vor fi prezenţi dirijori şi solişti cu programe de înaltă ţinută, aşa cum am obişnuit publicul. Doar că astăzi, evoluţia gravă pandemică ne face prudenţi în a anunţa cert ce se va întâmpla în perioada următoare. Să îndrăznim să fim optimişti!”, afirmă Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu”.

Deschiderea Stagiunii simfonice 2021-2022
Orchestra şi Corul Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Leo Hussain
Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner
Program:
Ola Gjeilo – Serenity (solo vioară: Rafael Butaru)
Ludwig van Beethoven – Simfonia Nr. 9
Solişti: Diana Ţugui – soprană
Aura Twarowska – mezzosoprană
Daniel Magdal – tenor
Ionuţ Pascu – bas

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sala mare a Ateneului Român va fi ocupată în proporţie de 50 la sută din capacitate.

Conform articolului e din Hotărârea nr. 76 din 30 septembrie 2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”.

Preţurile biletelor sunt:

Categoria I: 110 lei;
Categoria II: 100 lei.
Biletele se vor pune în vânzare de vineri, 1 octombrie 2021, de la ora 16.00.
Pentru a evita aglomeraţia şi formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

***

Biletele se pot procura astfel:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati