Lider sindicat învățământ: Este mai înțelept să rămână copiii acasă în timpul grevei generale

Profesorii din România vor intra într-o grevă de avertisment miercuri, 17 mai, între orele 11:00 – 13:00, în vreme ce o grevă generală pe termen nelimitat este anunțată pe 22 mai. 

  • „Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), în cadrul conferinței de presă.

„Fac un apel către părinți să înțeleagă și recomandăm în același timp să țină copiii acasă. Pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă, este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școala și să nu aibă cine să stea cu ei. Dar acolo unde sunt colegi care au spus `nu`, nu au decât să rămână cu ei. Dar greva înseamnă încetarea lucrului și nu se pun asbsențe, nu se predă, nu evaluează, de aceea părinții trebuie să fie alături denoi.

Părinții trebuie să fie alături de noi și trebuie să înțeleagă că dacă vor să aibă învățământ de calitate, nu se poate că dascălii să fie în continuare cuminți. Nu se poate că în anul 2023 un profesor debutant că câștige 2.500 de lei, în condițiile în care un necalificat câștigă de la 4.000 de lei în sus. Aceasta nu e o țară normală. Da, există riscul și o spunem responsabil să se dea peste cap examenul național. Dar vina nu mai e a noastră, ci a guvernanților. Ei trebuie să gândească, a lor este vina și ei trebuie să decidă dacă se vor da sau nu examenele”, a spus liderul sindical, potrivit edupedu.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati