Liderii coaliţiei de guvernare se întâlnesc din nou astăzi

Liderii coaliţiei de guvernare se întâlnesc din nou marţi, de la ora 16:00, în încercarea de a soluţiona blocajul apărut după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, după prima rundă de discuţii de ieri, că s-au prezentat argumente, au fost analizate ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora se va putea ajunge la o decizie.

”Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare dintre parteneri şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Naţional Liberal îl susţin pe Florin Cîţu, argumentele pentru care noi nu îi mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16:00 discuţia. Am analizat, practic, pe parcursul acestor ore. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”, a declarat vicepremierul Dan Barna, lider USR.

Liderul UDMR Kelemen Hunor consideră că această coaliţie trebuie să continue. ”Suntem oameni responsabili”, a afirmat el, adăugând că a fost o întâlnire constructivă, scrie news.ro.

Cîțu aşteaptă ca USR-PLUS să facă o nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Simultan cu declaraţiile lui Dan Barna şi Kelemen Hunor, premierul Florin Cîţu, care a plecat mai devreme de la şedinţa coaliţiei, a reiterat la Digi 24 că aşteaptă ca USR-PLUS să facă o nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, el afirmând că acest minister este „în vârful” luptei cu pandemia. „La acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie”, afirmă el. Cîţu susţine că „este vital” să avem un ministru al Sănătăţii. „Are tot sprijinul meu, aşa cum a avut şi predecesorul”, a adăugat Cîţu.

„Discutăm. Toate partidele şi-au pus cererile pe masă, discutăm în continuare, este o coaliţie care prin discuţii a funcţionat şi până acum, discutăm şi acum. (…) Vă spun ce am spus şi azi dimineaţă, România trebuie să fie guvernată, la acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie. În continuare, aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii, portofoliul este al USR-PLUS”, a declarat prim-ministrul luni seară, la Digi 24.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati