Liga de Hochei pentru Copii se desfășoară între 10 și 12 mai 2024, la patinoarul Allianz-Țiriac Arena

Turneul final al primei ediții a Ligii de Hochei pentru Copii, organizată de Fundația Țiriac, se desfășoară între 10 și 12 mai 2024, la patinoarul Allianz-Țiriac Arena. La competiție iau parte peste 430 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, reprezentând 26 de echipe de hochei din întreaga țară.

„Proiectul pilot al Ligii de Hochei pentru Copii a confirmat necesitatea implicării tinerilor pasionați de hochei în competiții. Prin intermediul Fundației Țiriac, continuăm programul tocmai pentru că am observat o creștere a interesului în rândul copiilor, față de hochei. Este esențial ca tinerilor din România să li se ofere șanse de creștere în sportul de performanță, iar noi ne-am angajat să facem acest lucru”, a declarat Ion Țiriac.

În prima etapa, echipele înscrise au disputat meciurile de calificare pentru turneul final din etapa a 2-a a competiției, programat să aibă loc între 10 și 12 mai 2024. În urma acestei etape vor fi stabilite echipele câștigătoare ale primei ediții a Ligii de Hochei pentru Copii, organizată de Fundația Țiriac.

Pe parcursul celor trei zile de competiții, peste 430 de copii, reprezentând 26 de echipe de hochei din România, din categoriile U9, U11, U13 și U15, vor fi angrenați într-un program intens de meciuri derulat la patinoarul Allianz-Țiriac Arena din Otopeni.

Echipele participante la prima ediție a Ligii de Hochei pentru Copii reprezintă 8 cluburi sportive de hochei: FelcsikSK, Sport Club Miercurea Ciuc, Luptătorii Ditrău, Dunărea Galați, Corona Brașov, Olimpia Ploiești, Triumf București, Steaua Rangers/Viitorul Dobroeşti și echipele susținute de Fundația Țiriac, respectiv Skoda U9, Allianz-Țiriac U11 și U15, Dedeman U13.

Vineri, 10 mai 2024, sunt programate meciurile echipelor de categorie U9 și U11, în timp ce sâmbătă și duminică pe gheața pantinoarului Allianz-Țiriac Arena se vor înfrunta echipele de categorie U13, respectiv U15.

Liga de Hochei pentru Copii va premia la finalul competiției echipele clasate pe podium, la toate categoriile de vârstă. Premiile oferite de Fundația Țiriac la prima ediție a competiției, însumează 18.000 de euro. În plus, participanții vor beneficia de cazare, masă și logistica necesare pe întreaga perioadă de desfășurare a turneului.

Lansarea programului pilot al Ligii de Hochei pentru Copii a avut loc în luna aprilie a anului 2023, competiția între echipele înscrise derulându-se în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024. Obiectivul proiectului inițiat și derulat de Fundația Țiriac este de a aduce într-o competiție de termen lung principalele echipe de hochei pentru copii din țara noastră.

Evenimentul din weekendul 10-12 mai 2024 este deschis în mod gratuit publicului, în limita locurilor disponible, și se va derula la patinoarului Allianz-Țiriac Arena din strada Drumul Gării Odăi nr. 7, Otopeni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati