Liliana Popescu-Bîrlan, profesoară la SNSPA, e noua șefă a Institutului Diplomatic Român

0

Liliana Popescu-Bîrlan, profesoară la SNSPA și fostă directoare în Ministerul de Externe, este noul director general al Institutului Diplomatic Român (IDR) începând cu 1 august, potrivit unui comunicat al MAE. Ea preia funcția de la Nicolae Manea, director interimar al instituției.

Numirea în funcție a fost făcută de ministrul Bogdan Aurescu.

Liliana Popescu-Bîrlan este profesor universitar în cadrul Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative – SNSPA, unde predă Politică Externă și Diplomație, Teoria Relațiilor și Organizațiilor Internaționale, Rusia și vecinătatea estică a UE și Mindful Research in Political Sciences.

Ea este absolventă a Facultății de Istorie-Filosofie din cadrul Universității din București. În perioada 1991-1996, și-a continuat studiile la Universitatea din Manchester, obținând titlul de doctor (1996) cu teza Individual Freedom and Political Manipulation.

În perioada 1998 – 1999, doamna Popescu-Bîrlan a fost consilier al ministrului afacerilor externe Andrei Pleșu şi director al Direcției de Planificare Politică din minister.

Ea este co-fondatoare şi editor-șef al revistei academice româneşti bianuale în limba engleză The Romanian Journal of Society and Politics.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version