Lucian Heiuș: ANAF a luat anul trecut “multe milioane de lei” de la influenceri care nu au declarat venituri

ANAF a luat anul trecut “multe milioane de lei” de la cei care nu au declarat venituri din rețelele de socializare, a declarat Lucian Heiuş, la Digi 24, conform News.ro.

  • Acesta a precizând că în luna mai, când se depune declaraţia unică, toate aceste persoane trebuie să îşi declare veniturile, pentru a fi impozitate.

”Pentru toţi cei care sunt români şi obţin venituri din aceste reţele de socielizare, este mecanismul foarte clar, avem ghiduri, le pot vedea pe site-ul ANAF-ului ce trebuie să facă, practic, toţi cei care obţin venituri de pe reţelele de socielizare, în luna mai, când se depune declaraţia unică, trebuie să depună declaraţia unică pentru persoane fizice, dacă sunt persoane fizice, să îşi declare veniturile şi să îşi plătească impozitul pentru venitul obţinut”, a spus şeful ANAF.

”Dacă nu face acest lucru, noi trebuie să îl prindem şi să îl impozităm cu penalităţile aferente”

Heiuş a precizat că este un lucru foarte simplu şi normal.

”Aşa cum un muncitor sau un miner care lucrează la mină Hunedoara i se reţine lună de lună impozit pe salariu, aşa şi, îl numesc un şmecher care obţine bani de pe reţelele de socielizare ar trebui să declare şi să plătească impozit. Dacă nu face acest lucru, noi trebuie să îl prindem şi să îl impozităm cu penalităţile aferente” a mai declarat Lucian Heiuş.

Şeful ANAF a mai spus că ”foarte mulţi din cei pe care multă lume îi vede şi îi urmăreşte pe aceste reţele sunt oameni care de bună voie plătesc aceste impozite şi taxe, dar sunt şi alţii care nu au vrut să facă acest lucru şi mulţi dintre ei anul trecut şi-au luat milioane de lei ”.

”Sunt milioane de lei pe care le-am luat ca şi impozit, multe milioane de lei”, a mai precizat Heiuş.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati