Lucian Romașcanu ironizează moțiunea inițiată de USR: O activitate guvernamentală dezastruoasă se completează armonios și cu o incapacitate parlamentară pe măsură

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, le transmite reprezentanţilor USR că se vor vedea „data viitoare”, după ce, marţi după-amiaza, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a anulat dezbaterea moţiunii simple pe cultură ca urmare a faptului că a fost constatată o eroare tehnică în privinţa numărului de semnături necesare.

Plenul Camerei trebuia să dezbată miercuri dimineaţă moţiunea iniţiată de USR împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu.

„Dacă era nevoie de o nouă probă a penibilului acţiunilor recente ale USR, aceasta a venit astăzi. O activitate guvernamentală dezastruoasă se completează armonios şi cu o incapacitate parlamentară pe măsură. Iulian Bulai, vârful tocit de lance ruptă a corectitudinii politice prost înţelese, şi-a aruncat, cu sprijinul solid al colegilor, moţiunea în şanţ. Tot elanul proletar, toată elocinţa de TV şi de tribună parlamentară, înfierbântată şi necruţătoare, au eşuat în scrum şi fum. Sigur, moţiunea era doar puţină adrenalină înspre trezirea din catalepsie a USR, dar, chiar şi aşa, alegătorii USR meritau măcar puţină tragere de inimă din partea celor trimişi să-i reprezinte. Să nu aduni 50 de semnături, să fii nevoit să furi prin dublarea unei semnături arată drumul fără întoarcere al acestui partid fără trecut, cum se laudă, dar şi fără viitor. Nu s-a putut. Ne vedem data viitoare”, a scris Romaşcanu pe pagina sa de Facebook.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis modificarea programului forului legislativ, astfel încât miercuri nu va mai avea loc şedinţa în care urma să fie dezbătută moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Culturii. Decizia a fost luată marţi după-amiaza, ca urmare a faptului că a fost constatată o eroare tehnică în privinţa numărului de semnături necesare pentru depunerea moţiunii simple.

Marţi, Grupul parlamentar al USR de la Camera Deputaţilor a depus, în plen, o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, ca urmare a refuzului acestuia de a-l demite de urgenţă pe directorul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, Mircea Rusu, pe care Uniunea Salvaţi România îl consideră „responsabil de implicarea reputatei instituţii de cultură în acţiuni repetate de propagandă rusească”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati