Lucrările pentru supralărgirea bulevardului Ghencea încep săptămâna viitoare

Primarul general Gabriela Firea anunță că lucrările pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” vor începe în data de 9 septembrie, durata de execuție fiind de 24 de luni.

Într-o postare pe pagina de Facebook, edilul general anunță că a semnat cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane București, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrărilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract în valoare de aproximativ 73,5 milioane de euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 de milioane de euro.

Lucrările pentru supralărgirea bulevardului Ghencea încep săptămâna viitoare. Cum arata proiectul?

Primarul general a precizat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigură parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

largirea ghencea
Foto: Facebook Gabriela Firea

Totodată, se va mai realiza un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorasenesti), precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

„Proiectul începe pe bulevardul Ghencea, de la terminalul tramvaiului 41, traversează intersecția cu str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centură Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Răul Doamnei vor fi semaforizate. Este important de menționat că proiectul propus se va corela cu nodul rutier de la Domnești, care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătură cu Centură București”, a mai precizat Firea.

firea
Foto: Facebook Gabriela Firea

Conform aceleiași surse, procedurile de realizare a acestui obiectiv de investiții au fost demarate la începutul anului 2018, iar în luna iunie a aceluiași an a fost încheiat contractul între Primăria Municipiului București și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție. În septembrie 2018, consilierii generali au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții.

„Noii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Prelungirea Ghencea au fost necesari că urmare a refacerii studiului de fezabilitate în acord cu noile condiții prevăzute atât în Masterplanul pentru transport și trafic al Municipiului București, cât și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov”, a menționat primarul.

În luna ianuarie au fost aprobate în Consiliul General culoarul de expropriere, proprietățile necesare pentru a fi expropriate și valoarea acestora. Sumele pentru primele 50 de imobile au fost consemnate în conturi.

În martie, Primăria Capitalei a transmis, cu titlu gratuit, către Ministerul Transporturilor – CNAIR documentația tehnică, parte a studiului de fezabilitate, pentru realizarea lucrărilor la intersecția cu Șoseaua de Centură, iar o luna mai târziu a fost emisă autorizația de construire. În iunie, Primăria Capitalei a primit oferta pentru execuția lucrărilor de la Trustul de Clădiri Metropolitane, se arată în mesaj.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati