MAE face precizări despre situația din insula grecească Samothrakis, unde zeci de români au rămas blocați

MAE spune că în urma demersurilor susținute ale Ambasadei României la Atena, autoritățile elene au confirmat că în cursul acestei dimineți au fost reluate cursele tur – retur de pasageri și autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis.

Ambasada României la Atena este în legătură cu cetățenii românii aflați pe insula Samothrakis și continuă demersurile pe lângă autoritățile locale pentru a asigura plecarea în siguranță a tuturor turiștilor de cetățenie română.

Ministrul afacerilor externe, Ramona Mănescu, a avut mai multe discuții cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire și cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autoritățile elene gestionează situația, iar cetățenii români beneficiază de asistență pe insulă.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență consulară, în funcție de necesități.

Programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule, așa cum a fost comunicat de autoritățile elene, este următorul:

-Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30
-Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la orele 12:00, 21:00.

Reamintim cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222.

Zeci de turiști români, blocați pe o insulă din Grecia

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati