MAE: Nici astăzi nu au putut fi evacuați românii rămași în Fâșia Gaza. Punctul de frontieră Rafah a rămas închis

0
200
Foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

În continuarea informațiilor referitoare la demersurile de evacuare din Fâșia Gaza a cetățenilor români și membrilor de familie, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la acest moment, potrivit informațiilor din teren, punctul de frontieră Rafah a rămas închis pentru tranzitul persoanelor, pe întreg parcursul zilei de astăzi.

Astfel, evacuarea grupului sus-menționat va fi posibilă după redeschiderea punctului de trecere Rafah pentru tranzitul persoanelor, se mai precizează în comunicat.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza. De asemenea, în cursul zilei de astăzi, o a treia echipă consulară mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE s-a deplasat la Cairo, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.

De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.